Expunerea la soare fără cremă de protecţie îţi poate păta, iremediabil, pielea

  • Radiaţiile solare îţi pot provoca pete albe ale pielii, o afecţiune care nu se tratează
  • Medicul Dermatolog Mihaela Leventer îţi spune că hipomelanoza nu se recolorează
  • Cristina a fost aproape de a se confrunta cu această leziune a pielii
648 afișări

Te bucuri de vară şi abia aştepţi să ai puţin timp liber pentru a merge la piscină sau a da o fugă până la mare? Cu siguranţă nu-ţi va lipsi din geantă crema cu protecţie solară, însă ce trebuie să ştii este că această cremă este recomandat să o foloseşti în fiecare zi.

Când porţi tricouri, rochii sau ţinute care îţi descoperă părţi ale corpului trebuie să ai grijă de pielea ta pentru a nu te trezi cu pete albe pe piele. Cristina, după numeroase vacanţe petrecute la mare, s-a speriat la apariţia unor semne care îi creau un disconfort (...)., însă ea este un caz fericit, a ajuns la dermatolog înainte să fie prea târziu.

,,După o expunere îndelungată la soare am avut câteva pete pigmentare şi câteva aluniţe am fost la dermatolog care mi-a recomandat un tratament pe care l-am urmat şi astfel am reuşit să scap. Aplic o cremă cu factor de protecţie 50, 30, depinde, chiar si iarna.", spune Cristina.

,,Genul acesta de leziune reprezintă incapacitatea pielii de a se apăra împotriva agresiunii luminoase şi poate să apară o astfel de problemă la persoanele care au stat mult timp la soare de-a lungul vieţii. De obicei este o problemă a persoanelor vârstnice dar am întalnit-o şi la persoane tinere care au făcut solar sau care îşi petrec mult timp expuse la lumină. E un semnal de alarmă că a ajuns cât am stat de-a lungul timpului şi trebuie să stăm cu foarte multă precauţie şi măsură. Din păcate hipomelanoza gutată nu se recolorează.”, a declarat Mihaela Leventer, medic dermatolog.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici