Familie infectată cu viermi rotunzi după ce a mâncat kebab de urs insuficient gătit

Familia a participat la o reuniune în Dakota de Sud şi a servit kebab din carne de urs negru din Canada.

474 afișări
Imaginea articolului Familie infectată cu viermi rotunzi după ce a mâncat kebab de urs insuficient gătit

Familie infectată cu viermi rotunzi după ce a mâncat kebab de urs insuficient gătit

În iulie 2022, Departamentul de Sănătate din Minnesota a fost notificat că un bărbat de 29 de ani a fost la spital de mai multe ori pe o perioadă de două săptămâni şi jumătate cu simptome care includeau febră, dureri musculare severe, umflături în jurul ochilor, printre altele. Bărbatul le-a spus medicilor că a participat la o reuniune de familie în Dakota de Sud, unde s-a consumat kebab din carne de urs negru.

Carnea fusese congelată timp de o lună şi jumătate, apoi decongelată şi gătită insuficient, potrivit Sky News.

Nouă membri ai familiei, în mare parte din Minnesota, dar şi din Dakota de Sud şi Arizona, au servit masa, deşi unii au mâncat doar legume, care fuseseră gătite şi servite împreună cu carnea.

În cele din urmă, medicii l-au diagnosticat pe tânărul de 29 de ani cu trichineloză, un vierme rotund care este rar la om şi care se ia de obicei prin consumul de vânat sălbatic.

Odată ajunsă la om, larva se poate deplasa prin corp până la ţesutul muscular şi la organe, inclusiv la creier.

Alţi cinci membri ai familiei au fost diagnosticaţi cu viermi, inclusiv o fetiţă de 12 ani şi alţi doi membri ai familiei care mâncaseră doar legume.

În total, trei membri ai familiei au ajuns la spital, unde au fost trataţi cu albendazol.

Potrivit Clinicii Mayo, acest medicament împiedică viermii să absoarbă zahărul, astfel încât îşi pierd energia şi mor.

CDC spune că singura modalitate de a vă asigura că paraziţii trichinella sunt morţi, este să gătiţi carnea la o temperatură internă de cel puţin 74C.

Se crede că până la un sfert dintre urşii negri din Canada şi Alaska ar putea fi infectaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici