FDA a aprobat medicamentul împotriva cancerului la sân, produs de AstraZeneca

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca a declarat că Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a aprobat medicamentul său împotriva cancerului, dezvoltat împreună cu compania americană Merck & Co.

2625 afișări
Imaginea articolului FDA a aprobat medicamentul împotriva cancerului la sân, produs de AstraZeneca

Administraţia SUA pentru alimente şi medicamente a aprobat medicamentul împotriva cancerului, produs de AstraZeneca

AstraZeneca a declarat vineri că medicamentul, Lynparza, a fost aprobat pentru pacientele cu o formă de cancer la sân cu mutaţii genetice de risc ridicat în stadiu incipient, numit HER2-negativ cu mutaţii BRCA, care au fost deja tratate cu chimioterapie înainte sau după o intervenţie chirurgicală.

Aprobarea s-a bazat pe rezultatele unui studiu în stadiu avansat în care medicamentul a arătat o îmbunătăţire semnificativă din punct de vedere statistic şi clinic a supravieţuirii fără boală invazivă, reducând riscul de recidivă a cancerului mamar invaziv şi al celui de-al doilea cancer sau de deces cu 42%, comparativ cu placebo, potrivit Reuters.
 
Lynparza conduce o clasă de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori PARP, care împiedică celulele canceroase deteriorate de chimioterapie să se repare singure. Acesta este un activ cheie pentru AstraZeneca, având aprobări pentru cancerul ovarian, de prostată şi pancreatic.
 
În 2020, au existat 2,3 milioane de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 685, 000 de decese la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 
În urma aprobării Lynparza în SUA, AstraZeneca va primi de la Merck o plată de etapă de reglementare în valoare de 175 de milioane de dolari.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici