Femeie cu infarct, trimisă acasă din spitalul Slobozia. Rafila: Colegiul Medicilor este suveran

O femeie cu infarct ar fi fost trimisă acasă să ia nurofen, din spitalul Slobozia. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spun e că în acest caz Colegiul Medicilor este suveran.

18105 afișări
Imaginea articolului Femeie cu infarct, trimisă acasă din spitalul Slobozia. Rafila: Colegiul Medicilor este suveran

Rafila a fost întrebat, joi, despre cazul unei paciente a spitalului din Slobozia, trimisă acasă cu diagnosticul „răceală” şi cu recomandarea să ia Nurofen, însă, ajunsă în stare destul de gravă la Floreasca, medicii au constatat că avea un infarct vechi de o săptămână şi că nu se mai poate face mare lucru.

„Nu cunosc cazul, am auzit şi eu pentru prima dată despre el azi dimineaţă. Trebuie evaluată situaţia exact legată de diagnosticul care a fost pus iniţial. Lucrul ăsta ar trebui sesizat la Colegiul Medicilor din judeţul Ialomiţa. Se pot şi autosesiza sau familia persoanei respective poate face o astfel de sesizare, iar noi, prin inspecţia sanitară, putem să iniţiem o investigaţie. Dar, repet, este o chestiune de natură profesională în care Colegiul Medicilor este suveran”, a răspuns ministrul.

Potrivit acestuia, cel mai corect este un dialog cu Colegiul Medicilor din Ialomiţa şi „să vedem exact care a fost situaţia şi bineînţeles cu ancheta administrativă internă pe care o face spitalul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici