Ghid al semnelor şi simptomelor infecţiilor respiratorii, publicat de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a publicat luni un ghid cu semnele şi simptomele infecţiilor respiratorii la copii.

3589 afișări
Imaginea articolului Ghid al semnelor şi simptomelor infecţiilor respiratorii, publicat de Ministerul Sănătăţii

Ghid al semnelor şi simptomelor infecţiilor respiratorii, publicat de Ministerul Sănătăţii

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că în cazul în care copilul are simptome specifice unei infecţii respiratorii părinţii trebuie să se adreseze medicului de familie în cabinet sau la centrul de permanenţă. Acesta va consulta şi evalua clinic copilul şi va prescrie tratamentul corespunzător.

În cazul în care simptomele durează mai mult de 3 zile sau se agravează starea copilului părinţii trebuie să meargă la un centru de evaluare. Copilul va fi evaluat clinic, imagistic şi biologic de medicii specialişti.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcţionaţi de medicul de familie sau din centrul de evaluare către camerele de gardă / unităţile de primiri urgenţe.

Simptomele gripei sunt: febră cu valori crescute (>38,5-39 grade Celsius) cu durată de 3-5 zile, frison, cefalee şi dureri de gât, tuse persistentă, dureri musculare persistente şi dureri articulare şi astenie fizică marcată. Simptomele debutează brusc şi durează 7-10 zile.

Particularităţile tabloului clinic al gripei la sugar şi la copilul mic: febră înaltă (peste 39 grade Celsius), manifestări digestive (diaree, vărsături, dureri abdominale), dificultăţi respiratorii, episoade frecvente de otite şi laringite şi miozită.

Simptomele infecţiei cu virus sinciţial respirator: tuse, secreţii nazale, febră, respiraţie şuierătoare, respiraţie rapidă şi apnee la sugari. Simptomele durează circa două săptămâni.

Simptomele răcelii comune: obstrucţie nazală (nas înfundat), secreţii nazale abundente, tuse sporadică, dureri în gât, subfebrulitate (până la 38 grade Celsius) sau febră moderată şi evoluţie autolimitantă. Simptomele debutează progresiv şi durează maxim 5-7 zile.

Simptomele Covid 19: febră, tuse, oboseală, dificultăţi de respiraţie, dureri în gât, răguşeală, vărsături/diaree sau pierderea gustului/mirosului, dureri de cap.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici