Inelele smart promit să ne îmbunătăţească viaţa. Oferă date inclusiv despre menstruaţie şi despre ovulaţie

După ceasuri inteligente, au apărut şi inele inteligente care monitorizează parametrii vitali pentru a ne oferi sfaturi de sănătate şi activitate sportivă.

857 afișări
Imaginea articolului Inelele smart promit să ne îmbunătăţească viaţa. Oferă date inclusiv despre menstruaţie şi despre ovulaţie

Omniring

Inelele inteligente sunt concepute pentru a fi purtate 24 de ore pe zi, graţie unei baterii care ţine aproximativ 4 zile si lipsei unui display. Ele pot măsura ritmul cardiac, variabilitatea acesteia (HRV), nivelul de oxigen din sânge (SpO2) şi temperatura pielii. Unele modele sunt, de asemenea, capabile să urmărească ciclurile de somn, oferind date valoroase despre calitatea şi durata odihnei nopţii

Fabricate din materiale hipoalergenice, sunt aproape întotdeauna şi impermeabile, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea de zi cu zi şi în timpul activităţilor sportive.

Utilitatea inelelor de fitness constă în capacitatea lor de a oferi informaţii în timp real despre condiţiile noastre fizice: date, accesibile prin smartphone, care pot fi utile pentru gestionarea stresului, optimizarea antrenamentului fizic şi, în unele cazuri, prevenirea potenţialelor probleme de sănătate. Totul într-un dispozitiv care nu cântăreşte mai mult de 5 grame.

Poate cel mai cunoscut exemplu al categoriei este Oura Ring: un inel inteligent Made in Finland, care în cea mai recentă versiune (preţuri începând de la 329 de euro) este echipat cu 15 senzori pentru a oferi în profunzime analiza stării de bine a purtătorului, inclusiv previziunile zilei de începere a ciclului menstrual şi calitatea somnului.

Totul printr-o aplicaţie pentru smartphone care rezumă informaţiile colectate, făcându-le uşor de înţeles de către purtător. Oura urmăreşte, de asemenea, paşii, caloriile arse (inclusiv caloriile active), ritmul cardiac în timpul exerciţiilor şi volumul antrenamentului. Dar nu este singurul inel inteligent care se remarcă prin abordarea sa inovatoare a bunăstării.

Go2sleep Ring, de exemplu, este specializat în monitorizarea somnului şi oferă date precum ritmul cardiac şi oxigenul din sânge, precum şi un sistem de alarmă care trezeşte utilizatorul doar atunci când se află în cea mai uşoară fază de somn.

Noi frontiere în domeniul medical

Inelul Evie de la Movano, pe de altă parte, care promite a fi un potenţial dispozitiv medical certificat de FDA americană, se concentrează pe sănătatea feminină, urmărind aspecte precum ciclul menstrual şi ovulaţia.

În cele din urmă, Inelul Circular oferă o abordare interactivă cu notificări prin vibraţii pentru meditaţii ghidate şi alarme personalizate, precum şi monitorizarea semnelor vitale, cum ar fi ritmul cardiac şi nivelul de oxigen din sânge.
Citeste si

Inovaţia în domeniul inelelor inteligente deschide, de asemenea, noi frontiere în domeniul medical. Un exemplu în acest sens este munca desfăşurată la Penn State School of Electrical Engineering and Computer Science, unde au dezvoltat Omniring, un inel medical echipat cu senzori avansaţi, care utilizează un lumină infraroşie pentru a măsura modificările circulaţiei sanguine şi a detecta parametri precum ritmul cardiac şi saturaţia de oxigen.

Nu numai atât: tehnologia OminRing poate capta informaţii detaliate despre stresul şi starea de spirit a purtătorului, sugerând activităţi de meditaţie şi relaxare la momentul potrivit. Pe scurt, într-un mic inel, un pas mare pentru medicina personalizată. Şi, potrivit experţilor, este doar începutul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici