Ioana Mihăilă, despre dezinfectanţii diluaţi: Trebuie să începem să investim în laboratoare de referinţă

Trebuie începute investiţiile în laboratoare de referinţă ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, întrebată despre dezinfectanţii diluaţi.

355 afișări
Imaginea articolului Ioana Mihăilă, despre dezinfectanţii diluaţi: Trebuie să începem să investim în laboratoare de referinţă

Ioana Mihăilă, despre dezinfectanţii diluaţi: Trebuie să începem să investim în laboratoare de referinţă

O publicaţie din Sibiu, Turnul Sfatului, a cumpărat opt substanţe biocide, din care trei s-au dovedit a conţine dezinfectanţi diluaţi. În plus, unul dintre produsele testate nu conţinea deloc substanţa activă pentru care a primit avizul de punere pe piaţă.

„Aşa am descoperit că, după intrarea în pandemie, România a fost de fapt inundată de dezinfectanţi diluaţi. Şi asta pentru că nimeni din ţara aceasta nu mai verifică dacă biocidele cu care se dezinfectează de la populaţie, la medici şi instrumentar din spitale, nu sunt cumva diluate”, au scris jurnaliştii citaţi.

Întrebată dacă are de gând să facă vreo verificare, Ioana Mihăilă a răspuns că a aflat recent de această problemă, dar va lua legătura cu Comisia de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide.

„Cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referinţă ale Institutului Naţional de Sănătate Publică sau ale direcţiilor de sănătate publică şi să întărim aceste instituţii de control pentru că sănătatea noastră este prioritară”, a spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici