Kesha, complicaţii după îngheţarea ovulelor: Eram pe cale să mor

Vedeta şi-a congelat ovulele, apoi a trăit luni de coşmar ca urmare a complicaţiilor postoperatorii.

1221 afișări
Imaginea articolului Kesha, complicaţii după îngheţarea ovulelor: Eram pe cale să mor

Kesha, cântăreaţa şi compozitoarea americană în vârstă de 36 de ani, cunoscută pentru hiturile sale precum Tik Tok şi Die Young, susţine că a fost în pericol de moarte. Totul a început cu un proces de congelare a ovulelor efectuat la sfârşitul anului trecut care, însă, nu a mers aşa cum se spera. Complicaţiile rare postoperatorii au slăbit-o într-o asemenea măsură încât era realmente incapabilă să se ridice. Deazvăluirea a fost făcută într-un interviu pentru revista Self.

Congelarea ovulelor, sau crioconservarea ovocitelor, este un proces prin care ovulele unei femei sunt extrase, congelate şi depozitate pentru a păstra potenţialul de reproducere tipic vârstei fertile. Unele femei pot alege să-şi îngheţe ovulele pentru utilizare ulterioară, în timp ce altele pot alege să le doneze celor care au nevoie de tratamente de fertilitate.

Indiferent de ce aleg să o facă, scopul final este acelaşi: păstrarea fertilităţii, pentru a creşte şansele de a concepe cu succes mai târziu în viaţă. „Tocmai îmi iau sănătatea reproductivă în propriile mâini”, a spus Kesha. „Şi sunt alături de toţi cei care decid să facă asta”.

După procedura de congelare a ovulelor, a dezvăluit cântăreaţa, Kesha s-a îmbolnăvit grav. Medicii au diagnosticat-o cu o complicaţie numită imunodeficienţă variabilă comună (CVD). Este o boală rară care afectează sistemul imunitar, făcând pacienţii mai vulnerabili la infecţii. Este efectiv un defect în producerea de anticorpi.

Boala necesită monitorizare constantă

Persoanele cu BCV pot avea infecţii recurente ale tractului respirator, tractului gastrointestinal şi ale altor organe şi pot dezvolta, de asemenea, boli autoimune, granuloame, limfoame şi alte probleme de sănătate. Singurul tratament este imunoglobulina administrată intravenos sau sub piele pentru a înlocui anticorpii lipsă. Dar nu există un tratament definitiv sau decisiv: ICV este o boală cronică care necesită monitorizare constantă. De aceea, Kesha a trebuit să rămână în spital timp de nouă zile şi a trebuit să se angajeze într-un lung proces de reabilitare.

Metoda a fost folosită şi de modelul Bianca Balti. Crioconservarea ovocitelor i-a pus mari probleme medicale. „A durat luni de zile”, a spus ea. "A fost oribil". „Nu mi-am dorit niciodată să fiu o fată plângătoare şi privilegiată”, a mărturisit ea, iar din acest motiv a preferat să nu spună presei despre asta.

Dar pretinderea că nu s-a întâmplat nimic grav în tot acest timp i-a cauzat „o cădere fizică şi psihică gravă”. Printre diferitele vedete care au decis să se supună procedurii de congelare a ovulelor, Kesha nu este singura. Printre acestea se numără, în afară de Bianca Balti, şi Emily Rataykowski.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici