Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat. Cât timp ar trebui să stăm la masă

Mâncatul alimentelor mai încet are un efect benefic: după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.

3363 afișări
Imaginea articolului Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat. Cât timp ar trebui să stăm la masă

Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat

Uneori, încet este mai bine. Principiul se aplică şi meselor noastre.

După mesele lungi de petrecere, există un obicei bun de păstrat: acela de a te linişti când mănânci, şi nu doar pentru plăcerea de a fi în compania cuiva, ci mai ales pentru sănătate.

Un nou studiu publicat în Journal of Translational Medicine confirmă că perioadele prelungite în care eşti la masă pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta colesterol ridicat. 

Potrivit rezultatelor, după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici