Marea Britanie vrea să ofere acces mai facil la medicamente pentru obezitate

Marea Britanie încearcă să găsească o soluţie pentru un acces mai facil la medicamente pentru obezitate în cadrul unui proiect pilot de 50 de milioane de dolari, scrie Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea să ofere acces mai facil la medicamente pentru obezitate

Regatul Unit al Marii Britanii caută modalităţi de a face medicamentele pentru obezitate mai accesibile persoanelor în afara spitalelor şi de a reduce listele de aşteptare ale NHS în cadrul unui nou program pilot de 40 de milioane de lire sterline (50 de milioane de dolari) pe doi ani, a anunţat miercuri guvernul.

În timp ce premierul britanic Sunak a declarat că reducerea listelor de aşteptare din spitale este una dintre priorităţile sale, Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia a îndurat o iarnă grea, în care listele de aşteptare au atins cote record, iar personalul a intrat în grevă pentru salarii mai mari pe fondul unei inflaţii de două cifre.

Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE) ia în considerare, de asemenea, o potenţială utilizare de către NHS a medicamentului Tirzepatide, care este „în prezent autorizat pentru tratarea diabetului, dar care, dacă primeşte o licenţă în lunile următoare, poate ajuta şi la pierderea în greutate”.

Proiectul pilot va analiza modul în care medicii generalişti ar putea prescrie în siguranţă aceste medicamente şi cum NHS poate oferi sprijin în comunitate sau în mod digital, se arată în comunicat.

NICE a recomandat medicamentul pentru pierderea în greutate Semaglutide (Wegovy) la începutul acestui an, dar a recomandat ca acesta să fie disponibil doar prin intermediul serviciilor specializate de gestionare a greutăţii, care sunt în mare parte bazate pe spitale, ceea ce ar însemna un acces redus la acesta, a declarat guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici