Medic: România se află pe ultimele locuri în lume în ceea ce priveşte rata de vaccinare

  • România se află pe ultimele locuri la nivel internaţional în ceea ce priveşte rata de vaccinare, anunţă un cunoscut medic român.
  • Specialistul care a prezentat statistica în contextul discuţiilor despre strategia de vaccinare a Ministerului Sănătăţii, se întreabă dacă locul codaş este bun.
381 afișări
Imaginea articolului Medic: România se află pe ultimele locuri în lume în ceea ce priveşte rata de vaccinare

Statistica şi comentariile au fost publicate pe Facebook de medicul Dorel Sandesc, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

„Lansarea Strategiei de vaccinare de către Ministerul Sănătăţii face, cum era de aşteptat, valuri în societatea românească. Poate că este bine să ştim câteva date concrete, obiective despre situaţia reală. În Uniunea Europeană (UE) fiecare ţară implementează propriul program de vaccinare (în ceea ce priveşte lista de vaccinuri, schema şi modul de administrare). Astfel, în 12 din cele 27 de ţări UE, vaccinarea este obligatorie pentru unul sau mai multe dintre vaccinuri.(https://vaccination-info.eu/.../mandatory-or-recommended...). În România, vaccinurile NU sunt obligatorii, fiind asigurate cu grad de recomandare, iar noua Strategie nu prevede vaccinarea obligatorie”, a scris medicul Dorel Sandesc pe reţeaua de socializare.

În ceea ce priveşte rata de vaccinare, România se află pe ultimele locuri la nivel international, laolaltă cu ţări din Africa şi din Oceania, mai anunţă medicul român.

„Într-o statistică la nivel mondial din 2023, cu privire la rata de vaccinare cu vaccinul DTP1 (difteric, tetanos, pertusis), România se află pe locul 175, doar patru ţări având o rată de vaccinare mai redusă: Guineea Ecuatorială, Nigeria, Sudanul de Sud şi Papua Noua Guinee! Dintre ţările din spaţiul European, cele mai apropriate sunt Bosnia-Herţegovina şi Ucraina, aflate cu 23, respectiv 24 de poziţii mai sus faţă de ţara noastră.(https://worldpopulationreview.com/.../vaccination-rates...)”, a mai transmis preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Date similare sunt evidenţiate de statistica din 2022 a OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), în care România se află pe penultimul loc din cele 49 de ţări evaluate, a precizat Sandesc.

„Oare este ok, să fim atât de jos? Oare se mai poate pune problema dacă trebuie sau nu făcut ceva?!?”, a fost întrebarea din finalul mesajului transmis de cunoscutul medic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici