Ministerul Sănătăţii publică lista medicamentelor disponibile în România pentru gripă şi răceală

Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi seara, lista preparatelor comerciale pentru adulţi şi copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România.

8280 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii publică lista medicamentelor disponibile în România pentru gripă şi răceală

Ministerul Sănătăţii publică lista medicamentelor disponibile în România pentru gripă şi răceală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că sunt medicamente pe piaţă şi recomandă administrarea medicamentelor generice, care au aceeaşi substanţă activă.

Marţi seara, Ministerul Sănătăţii a publicat lista preparatelor comerciale pentru adulţi şi copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România cu denumirea comună internaţională, precum şi cu denumirea comercială.

Lista poate fi accesată pe https://www.ms.ro/comunicate/.

De la începutul sezonului au fost raportate 208 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, transmite Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, Sibiu, Cluj şi Ilfov.

În săptămâna 19 - 25 decembrie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 140.688, comparativ cu 101.059 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 38.322 cazuri înregistrate în S 51/2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici