Ministrul Sănătăţii, discuţii cu patronatele: Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a discutat cu oamenii de afaceri despre măsurile care pot fi luate în perspectiva apariţiei unui nou val al pandemiei, printre subiecte fiind certificatul COVID şi voucherele gratuite pentru testare.

249 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, discuţii cu patronatele: Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice

Ministrul Sănătăţii, discuţii cu patronatele: Voucherele gratuite pentru testare sunt benefice

Ministrul Sănătăţii a anunţat că luni a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri privind „necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potenţial val pandemic”.

În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislaţiei care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situaţiei din România şi trebuie să ţină seama de interesul de sănătate publică, dar şi de nevoia de funcţionare corespunzătoare a economiei”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii companiilor au discutat cu ministrul Sănătăţii elementele legate de soluţiile pentru asigurarea continuităţii activităţii economice. Părţile au discutat despre certificatul COVID şi despre voucherele de testare.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidenţa cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

Discuţiile vor continua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici