MITURI DESPRE VACCINUL anti-COVID-19. Ce spune doctorul Virgil Musta despre informaţiile false care circulă în utima vreme

  • Ambele vaccinuri folosite acum în România se bazează pe ARN mesager.
  • Musta: tehnologiile au avansat şi permit dezvoltarea unui vaccin, în mai puţin de un an.
  • În cazul vaccinului anti-COVID, etapele premergătoare aprobării au fost suprapuse.
5882 afișări
Imaginea articolului MITURI DESPRE VACCINUL anti-COVID-19. Ce spune doctorul Virgil Musta despre informaţiile false care circulă în utima vreme

Campania de vaccinare de la noi a început de mai bine de o lună. Iar miturile despre vaccin încă nu au dispărut. Ba chiar apar altele noi.

Cel mai recent se referă la faptul că vaccinul afectează fertilitatea. Nimic mai fals, spune doctorul Virgil Musta. El a analizat toate studiile, atât despre vaccin, cât şi despre substanţele de bază.

Uite ce părere are.

”Acest ARN care este introdus în organism, rămâne la nivelul fibrei musculare unde este injectat în organism. Nu este transmis şi nu pătrunde în restul organismului. Din acest motiv nu apare în ovar, ca să poată influenţa fertilitatea. Tot de asta, ARN-ul nu ajunge nici în materialul genetic,” a explicat Virgil Musta, medic infecţionist – Spitalul Victor Babeş Timişoara.

Astfel, Musta spulberă încă un mit. Cel conform căruia, serul anti-COVID îţi modifică structura ADN.

Iar dacă ai auzit că vaccinul conţine celule din fetuşi umani, să ştii că nici asta nu e adevărat.

”Compoziţia preparatului este precizată în prospect şi conţine o nanoparticulă de lipid ARN, un excipient pentru a favoriza absorbţia, şi sodiu şi potasiu,”  a mai precizat Virgil Musta.

Primul lot de vaccin AstraZeneca a intrat sâmbătă, 6 februarie, în România. Serul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este diferit de cele de la Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Cele din urmă au la bază tehnologia ARN mesager. În schimb, vaccinul AstraZeneca este unul clasic, ca cel antigripal, şi se bazează pe un virus gripal inactivat şi modificat genetic. Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi şi globule albe specializate care acţionează împotriva virusului, oferind astfel protecţie împotriva COVID-19. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici