Motivul pentru care Katy Perry şi Orlando Bloom beau oţet de mere

Consumul de oţet de mere te face să slăbeşti, spune o tendinţă recentă, iar specialiştii prezintă beneficiile şi efectele secundare.

17155 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Katy Perry şi Orlando Bloom beau oţet de mere

Motivul pentru care Katy Perry şi Orlando Bloom beau oţet de mere

Oţetul are multe virtuţi deoarece are o mare putere antioxidantă şi dezinfectantă, echilibrează flora intestinală, este un antiinflamator natural şi încetineşte ateroscleroza. Soiul de mere a devenit foarte popular şi în rândul celor care vor să slăbească.

De câţiva ani, a explodat un adevărat trend care constă în a bea oţet de mere pentru a slăbi sau, în orice caz, pentru a ţine greutatea sub control.

Este o practică pe care se bazează şi unele vedete, inclusiv staruri precum Katy Perry şi Orlando Bloom. Dar este chiar atât de eficient? Şi cum ar trebui să-l foloseşti, pentru a obţine un efect de slăbire?

Cercetătorul Carol Johnston, director asociat al programului de nutriţie la Universitatea de Stat din Arizona, citat şi de Men's Health, a explicat că acidul acetic conţinut în oţetul de mere poate activa metabolismul, pentru a ajuta organismul să folosească grăsimea ca formă de energie, în loc să o stocheze.

De asemenea, a fost realizat un studiu pe şobolani obezi hrăniţi cu diete bogate în grăsimi: atunci când cantităţi de acid acetic au fost adăugate în alimente, grăsimea lor corporală a scăzut. Într-un alt studiu efectuat pe oameni şi publicat în revista Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, oamenii au pierdut în medie 4 kg în 12 săptămâni, consumând una până la două linguri de oţet de mere diluat în fiecare zi.

Câte linguri sunt recomandate pe zi

Carol Johnston a subliniat, de asemenea, că oţetul de mere este mai eficient atunci când este combinat cu o dietă bogată în amidon, deoarece acidul acetic ar încetini digestia amidonului şi, prin urmare, te face să te simţi mai plin pentru mai mult timp. Prin urmare, consumul de oţet de mere cu amidon, înainte de o masă, ar ajuta la menţinerea nivelului de zahăr din sânge stabil, făcând astfel mai puţin probabil să se activeze pofta de gustări dulci.

În plus, un studiu din 2019 a arătat că administrarea de oţet de mere ar putea ajuta la rezistenţa la insulină. Jonhston subliniază că dacă intenţionezi să bei oţet de mere pentru a slăbi este bine să ştii că nu trebuie să te aştepţi la rezultate imediate şi, de asemenea, trebuie să fii foarte atent la cantitate.

De fapt, nu există o doză recomandată de oţet de mere de băut pentru pierderea în greutate, deoarece cercetările pe acest subiect sunt încă destul de limitate. Potrivit aceluiaşi Carol Johnston, cantitatea nu trebuie să depăşească una-două linguri pe zi, care trebuie diluată cu aproximativ 240 ml apă.

Este important să nu exageraţi, deoarece acidul acetic poate provoca arsuri la esofag sau poate eroda smalţul dinţilor. În plus, nu oricine îl poate bea: cei cu probleme de stomac, precum gastrită sau esofagită de reflux, ar trebui să îl evite, la fel şi cei cu diabet, deoarece ar putea scădea excesiv glicemia şi poate intra în conflict şi cu unele medicamente precum diureticele, insulină şi dioxină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici