Născut surd, un copil de 11 ani poate auzi datorită unei terapii revoluţionare

Un copil născut surd şi-a recuperat auzul datorită terapiei genice.

1496 afișări
Imaginea articolului Născut surd, un copil de 11 ani poate auzi datorită unei terapii revoluţionare

Aissam Dam are 11 ani

Aissam Dam, 11 ani, a crescut în Maroc înconjurat de tăcere, exprimându-se folosind un limbaj al semnelor inventat de el. Familia lui s-a mutat în Spania anul trecut şi, în timpul unei vizite la un specialist medical, părinţilor li s-a spus că Aissam Dam s-ar putea califica pentru un studiu clinic cu terapia genică.

În octombrie anul trecut, relatează New York Times, Aissam Dam a fost supus unui tratament la Spitalul de Copii din Philadelphia şi a devenit prima persoană care a primit terapie genetică pentru surditatea congenitală.

Ce este terapia genică

Tratamentul a avut succes, permiţându-i lui Aissam Dam să înveţe despre lumea sunetelor. „Nu există niciun sunet care să nu-mi placă”, a spus băiatul pentru New York Times.

Terapia genică este o abordare terapeutică care implică introducerea de material genetic în celulele unei persoane pentru a trata sau a preveni o boală. Acesta are ca scop corectarea sau înlocuirea unei gene defectuoase, furnizarea de material genetic lipsă sau introducerea de noi gene pentru a îmbunătăţi funcţia celulară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici