Noul coronavirus nu este asemănător cu gripa. Covid-19 este chiar mai periculos

  • Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus, poate părea similară cu gripa
  • Cele două afecţiuni au simptome asemănătoare - febră, tuse şi posibilă pneumonie - şi chiar se pot transmite în acelaşi fel
  • Aşadar, dorinţa de a le compara pe cele două este de înţeles, consideră Vox
1958 afișări
Imaginea articolului Noul coronavirus nu este asemănător cu gripa. Covid-19 este chiar mai periculos

Sursa foto: Captură Youtube Vox

Dar Covid-19 este mult mai diferit faţă de gripă. Noul virus este mult mai periculos în aproape orice fel.

2019-nCov nu este doar de două ori mai contagios, dar timpul de care are nevoie o persoană să îşi dea seama că este într-adevăr contagioasă este mult mai lung. În cazul gripei, perioada de incubaţie, care începe din momentul în care o persoană este infectată şi până începe să prezinte simptome, este de două zile. 

Cât despre Covid-19, majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că sunt bolnavi - şi probabil contagioşi - timp de cinci zile, iar uneori poate dura şi până la 12 sau chiar 14 zile. Totodată, o persoană poate să nu prezinte simptome deloc şi tot să fie contagioasă. 

Iar atunci când te îmbolnăveşti, şansele sunt mai mari că vei avea nevoie de spitalizare (da, chiar şi persoanele tinere). În timp ce gripa omoară în jur de 60.000 de american pe an, rata de mortalitate a gripei este de doar 0,1%. Rata de mortalitate a noului coronavirus ar fi de 10 ori mai mult, în special în rândul vârstnicilor, potrivit unor estimări, scrie Vox.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici