Olandezul Bert Janssen, cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume

  • Un olandez a fost recunoscut drept „cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume", după operaţia din 1984 de la Londra.
  • Bert Janssen a primit o inimă de la un donator la Spitalul Harefield din Londra.
  • El supravieţuieşte de 39 de ani.
243 afișări
Imaginea articolului Olandezul Bert Janssen, cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume

Olandezul Bert Janssen, cel mai longeviv pacient cu transplant de inimă din lume

Olandezul în vârstă de 57 de ani a doborât recordul mondial pentru cel mai longeviv pacient care a supravieţuit cel mai mult timp unui transplant de inimă, scrie Sky News.

Bert Janssen trăieşte de 39 de ani cu inima donată, pe care a primit-o la Spitalul Harefield din Londra în 1984. Această realizare a fost recunoscută acum de Guinness World Records.

Janssen a avut simptome asemănătoare gripei şi a fost diagnosticat la vârsta de 17 ani cu cardiomiopatie, o afecţiune care afectează capacitatea inimii de a pompa sânge în tot corpul.

Un transplant de inimă nu fusese niciodată efectuat în Ţările de Jos, dar cardiologul lui Janssen avea legături cu Harefield şi cu profesorul Sir Magdi Yacoub, pionierul în materie de transplanturi, care a făcut operaţia când Janssen avea 18 ani.

Transplantul său a fost cel de-al 107-lea transplant efectuat la Harefield.

"Totul a decurs foarte repede. La numai o săptămână după ce a ajuns la Harefield, două inimi au devenit disponibile în urma unui accident de maşină grav petrecut în Londra”, îşi aminteşte Janssen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici