OMS recomandă anularea vacanţelor de Crăciun din cauza Omicron. “Mai bine un eveniment anulat decât o viaţă anulată”

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat oamenilor să-şi anuleze planurile de vacanţă.
  • Varianta a devenit dominantă în mai multe ţări.
  • Mai multe state au început să impună restricţii.
2873 afișări
Imaginea articolului OMS recomandă anularea vacanţelor de Crăciun din cauza Omicron.  “Mai bine un eveniment anulat decât o viaţă anulată”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat oamenii să-şi anuleze unele dintre planurile lor de vacanţă pentru a proteja sănătatea publică, deoarece varianta Omicron se răspândeşte la nivel global, a scris BBC.

Mai bine un eveniment anulat decât o viaţă anulată” a spus şeful OMS, doctoral Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că trebuie luate “decizii dificile”.

O serie de ţări au acţionat pentru a încerca să oprească răspândirea variantei, inclusiv prin impunerea unor restricţii de călătorie. În Statele Unite, Omicron este acum dominantă, reprezentând 73% din noile infecţii. Se aşteaptă ca preşedintele Joe Biden să se adreseze naţiunii marţi, dar Casa Albă a spus că nu intenţionează să “bloceze ţara”.

Cel mai important expert în boli infecţioase din ţară, doctoral Anthony Fauci, a avertizat că vacanţele şi călătoriile de Crăciun ar accelera răspândirea variantei Omicron chiar şi în rândul celor complet vaccinaţi. Americanii sunt sfătuiţi să nu călătorească în peste 80 de ţări care apar pe lista Centrului de Control şi Prevenirea Bolilor pentru Covid-19, inclusive aproape toată Europa.

Mai multe state au impus restricţii din cauza Omicron.

Franţa, Italia, Austria sau Germania se numără printre ţările care impun restricţii de călătorie, în timp ce Ţările de Jos au instituit un nou lockdown pe perioada Crăciunuilui. În Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că guvernul trebuie “să rezerve posibilitatea” de a introduce noi reguli în Anglia pe măsură ce cazurile Omicron au crescut. Sărbătorile de Revelion din Londra au fost anulate “în interesul siguranţei publice” a spus primarul Sadiq Khan.

Marţi, Noua Zeelandă, şi-a amânat redeschiderea treptată pentru călătoriile internaţionale cel puţin până la sfârşitul lunii februarie.

Omicron, detectat pentru prima data în Africa de Sud în noiembrie, a fost clasificat drept “variantă de îngrijorare” de către OMS. Dr. Tedros a spus că există dovezi că varianta “se răspândeşte semnificativ mai repede” decât varianta dominantă anterior, Delta.

Acesta a mai spus că pandemia ar putea fi încheiată în 2022 dacă 70% din populaţia fiecărei ţări a lumii ar fi vaccinate până la jumătatea anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici