Pandemia, trecută la capitolul diverse în Marea Britanie: nu va mai fi publicat numărul cazurilor COVID

Marea Britanie nu va mai publica numărul COVID-19 R, care măsoară rapiditatea cu care se răspândeşte boala în rândul populaţiei, afirmând luni că nu mai este necesar datorită vaccinurilor şi medicamentelor, potrivit Reuters.

217 afișări
Imaginea articolului Pandemia, trecută la capitolul diverse în Marea Britanie: nu va mai fi publicat numărul cazurilor COVID

Pandemia, trecută la capitolul diverse în Marea Britanie: nu va mai fi publicat numărul cazurilor COVID

Numărul „R, sau „numărul de reproducere", a fost un element de bază al buletinelor de date despre coronavirus în ultimii trei ani în Marea Britanie. O valoare R mai mare de 1 indică faptul că numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere. Un număr R de 2, de exemplu, înseamnă că o persoană cu COVID-19 va infecta alte două persoane.

„Acum că vaccinurile şi terapeutica ne-au permis să trecem la o fază în care trăim cu COVID-19, cu o supraveghere redusă, dar în continuare monitorizată îndeaproape prin intermediul mai multor indicatori diferiţi, publicarea acestor date specifice nu mai este necesară”, a declarat Nick Watkins, cercetător şef al Agenţiei britanice pentru securitatea sanitară, şeful departamentului de date, într-un comunicat.

Intervalul R pentru Anglia a fost de 1-1,2 începând de vineri, ultima publicare a acestor date.

Deşi cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni, acestea sunt semnificativ mai puţine decât în timpul unui vârf din iulie, când s-au înregistrat aproximativ 30.000 de cazuri pe zi numai în Anglia.

„Toate publicaţiile de date sunt revizuite în permanenţă, iar aceste date de modelare pot fi reintroduse cu promptitudine dacă este necesar, de exemplu, dacă ar fi identificată o nouă variantă îngrijorătoare”, a adăugat Watkins.

Marea Britanie va continua să publice raportul săptămânal de supraveghere a gripei şi a COVID-19, precum şi anchetele privind infecţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
caz,
anglia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici