Paşi pentru legalizarea canabisului. Proiect de lege pentru folosirea plantei în scop medicinal

  • Mai multe ONG-uri militează pentru legalizarea canabisului în România.
  • În Parlament, a ajuns un proiect de lege pentru folosirea canabisului în scop medicinal.
  • Ideea proiectului de lege vine după ce mama Alexandrei Cârstea, iniţiatoarea, a murit de cancer.
1741 afișări
Imaginea articolului Paşi pentru legalizarea canabisului. Proiect de lege pentru folosirea plantei în scop medicinal

Paşi pentru legalizarea canabisului. Proiect de lege pentru folosirea plantei în scop medicinal

Un subiect controversat revine în prim-plan: legalizarea canabisului în România. Mai multe ONG-uri s-au unit pentru a modifica legea care interzice folosirea canabisului în ţara noastră.

Reprezentanţii spun că de această plantă depind vieţi omeneşti şi că este necesară legalizarea ei. Planta conţine THC, o substanţă psihotropă care ajută bolnavii de cancer şi poate fi folosită împotriva insomniei, epilespiei, migrenelor sau sclerozei multiple.

În Europa, ţări precum Austria, Italia, Cehia, Polonia şi Croaţia au legalizat canabisul.

„Începând de la cancerul sistemului nervos, pentru care nu există un tratament de medicină convenţională. Dar au apărut aceste studii privind canabisul medical şi cercetările arată inclusiv că este chiar singurul tratament care poate vindeca cancerul sistemului nervos”, a spus David Geanina, vicepreşedinte Asociaţia medical Transilvania.

Alexandra Cârstea, este iniţiatoarea unui proiect de lege care a ajuns deja în dezbatere la Parlament. O tânără a cărei mamă a murit de cancer şi care acum luptă pentru a salva vieţi omeneşti.

Potrivit proiectului de lege, canabisul ar urma să fie utilizat doar în scop medicinal, sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare.

Alexandra a strâns peste 30.000 de semnături şi ne-a vorbit despre cum s-a adoptat proiectul de lege în Marea Britania, datorită unei femei care avea un copil cu epilepsie.

„Ea are un copil care avea o formă atât de rară de epilepsie, încât erau doar câteva cazuri pe întreaga planetă. Şi copilul avea în jur de 300 de crize epileptice pe săptâmână. Datorită folosirii canabisului în scop medical, copilul ei, acum, are o criză la 6-8 luni. Este o îmbunătăţire semnificativă a vieţii”, a spus Alexandra Cârstea, iniţiatoare proiect de lege.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici