ALIMENTAŢIE  Persoanele care nu au voie să sară peste micul dejun

Cei care doresc să-şi sporească musculatura nu numai că nu pot renunţa la micul dejun, dar, conform experţilor, trebuie să aleagă şi nutrienţii potriviţi.

1235 afișări
Imaginea articolului Persoanele care nu au voie să sară peste micul dejun

Persoanele care nu au voie să sară peste micul dejun

Tentaţia de a sări peste el uneori puternică. Dar, atunci când renunţăm la micul dejun, pe lângă pierderea tuturor beneficiilor pentru creier, va avea de suferit şi orice activitate fizică pe care o întreprindem înainte de masa de prânz. Mai ales cei care vor să-şi pună muşchii în mişcare au nevoie de un mic dejun special. În SUA îl numesc, deloc surprinzător, micul dejun al campionilor.

Carbohidraţi la micul dejun

Carbohidraţii sunt sursa preferată de energie a corpului. Nutriţioniştii recomandă să ne dăm un plus de energie la trezire cu nişte fructe proaspete sau uscate, carbohidraţi naturali şi simpli care ne vor oferi energia necesară fără a umple stomacul. Un smoothie poate fi, de asemenea, o idee bună. Ce fruct sa aleg? Alegerea este largă. Mango, de exemplu, este bogat în zaharuri cu eliberare rapidă, iar bananele sunt bogate în potasiu, un mineral despre care se crede că ajută la prevenirea crampelor musculare. Îi vedem des pe sportivi consumându-le (de exemplu, jucătorii de tenis, în pauzele dintre game-uri).

De ce sunt proteinele de la micul dejun importante pentru muşchi?

Mai multe cercetări sugerează că consumul de proteine poate promova o creştere mai mare a muşchilor şi, conform unui studiu al Universităţii Waseda din Tokyo, consumul acestora la micul dejun este mai bine dintr-o chestiune de cronobiologie: dimineaţa suntem mai activi metabolic şi într-o stare potenţial anabolică (de creşterea musculară). Vestea bună este că alegerea proteinelor pe care le putem lua este destul de mare.

Cereale pentru micul dejun: cum să le prepari

Adesea se scurge timpul pentru micul dejun şi tot ce ne putem permite este un castron cu fulgi de ovăz. În acest caz, mai putem face un mic dejun de campioni, adăugând 4 ingrediente speciale la cereale:

Afine

    Rezultatele unui studiu din Noua Zeelandă spun că afinele pot ajuta muşchii să se recupereze mai repede după efort.

Iaurt natural

    Este o sursă excelentă de proteine. Cu toate acestea, este mai bine să fie natural, fără arome sau zaharuri adăugate. Probioticele din iaurt vor ajuta, de asemenea, digestia.

Seminţe de in

    Seminţele de in sunt bogate în proteine şi acizi graşi omega-3 valoroşi, despre care se crede că ajută la metabolismul proteic, care la rândul său poate ajuta la creşterea masei musculare cu antrenament.

Fructe uscate

    Nuci, migdale, fistic, caju etc. ne permit să absorbim grăsimile bune omega-3 şi magneziu, un mineral necesar pentru menţinerea sănătăţii ţesutului muscular în întregul organism.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici