Prelevare de organe la Spitalul de Urgenţă Suceava de la o fetiţă de 3 ani

Un îngeraş salvează alte vieţi, susţin reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, care au anunţat sâmbătă că la Spitalul de Urgenţă din Suceava a avut loc o intervenţie de prelevare de organe de la o fetiţă de 3 ani, victima unui accident rutier.

913 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe la Spitalul de Urgenţă Suceava de la o fetiţă de 3 ani

Prelevare de organe la Spitalul de Urgenţă Suceava de la o fetiţă de 3 ani

„Un tragic accident rutier a făcut ca un copilaş de numai 3 ani să devină înger salvator de vieţi la o vârstă atât de fragedă. A fost posibil, din păcate, doar cu preţul propriei sale vieţi. Suferinţa familiei lovită brusc de o asemenea dramă nu poate fi descrisă în cuvinte şi nu-i poţi găsi vreodată alinare”, au scris pe Facebook reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

La Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, părintele unei fetiţe de 3 ani, decedată în urma unui grav accident rutier, a găsit puterea şi a fost de acord ca organele copilului lui să salveze alte vieţi.

Ficatul a fost prelevat de echipa Institutului Clinic Fundeni, iar echipa chirurgicală a Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi a realizat intervenţia de prelevare a rinichilor.

„Datorită acestui înger, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <Grigore Alexandrescu> , un alt copil de 11 ani, aflat în mare suferinţă, a primit şansa la viaţă prin transplant hepatic. Este primul transplant hepatic realizat în cadrul acestei unităţi sanitare de la obţinerea acreditării, în colaborare cu specialiştii Institutului Clinic Fundeni. Intervenţia complexă care a durat 8 ore a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi a Spitalului <Grigore Alexandrescu>, coordonată de Conf. Dr. Laura Bălănescu, alături de echipa de chirurgi cu mare experienţă de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de Prof. Dr. Irinel Popescu şi Dr. Doina Hrehoreţ”, arată ANT.

La Spitalul Clinic Dr. C I Parhon Iaşi, un tânăr aflat în suferinţă pe listele de aşteptare, a primit şansa la viaţă prin transplant, fiindu-i transplantaţi ambii rinichi ai donatorului.

Toate intervenţiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind una bună, transmite Agenţia Naţională de Transplant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici