Premieră mondială: sarcină gemelară cu ovule donate şi congelate acum 14 ani

Performanţa s-a obţinut în centrul de cercetare al Institutului Sant’Orsola din Bologna (Italia).

1015 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială: sarcină gemelară cu ovule donate şi congelate acum 14 ani

Premieră mondială: sarcina gemelară cu ovule donate şi congelate acum 14 ani

Giuliana, 41 de ani, care a luptat şi a câştigat lupta cu cancerul de sân, duce astăzi o sarcină gemelară graţie implantării de ovule crioconservate şi vitrificate de la un donator în urmă cu 14 ani.

Este pentru prima dată în lume când fertilitatea ovocitelor crioconservate şi vitrificate este documentată atât de mult timp. „Cazul demonstrează eficienţa prelungită a procedurii de vitrificare şi oferă o flexibilitate mai mare tuturor programelor de donare de ovule”, spun specialiştii italieni, conduşi de profesoara Eleonora Porcu.

„Este un caz particular care pentru noi este sinonim cu progres, succes şi speranţă. Pentru prima dată, arătăm că ovocitele vitrificate şi crioconservate au un potenţial de reproducere ridicat. Ceea ce denotă succesul procedurii care foloseşte azot lichid la o temperatură de -196 de grade: îi menţine intacte şi fertile pentru o lungă perioadă de timp.

Şi înseamnă, mai ales, că bolnavii de cancer care se confruntă cu tratamente dificile şi adesea foarte lungi, pot conta pe o bancă de ovule puternică şi tenace, dar şi pe un protocol eficient. De aceea, au speranţa de a rămâne însărcinate la sfârşitul tratamentului, indiferent de vârstă”, spune medicii.

Cazul demonstrează aşadar eficienţa prelungită a procedurii de vitrificare, în plus, oferă o flexibilitate mai mare tuturor programelor de donare de ovule. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici