Record înregistrat ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi

A fost cel mai mare număr de pacienţi care s-au prezentat vreodată la urgenţele din Iaşi, de la înfiinţare.

6191 afișări
Imaginea articolului Record înregistrat ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi

Record înregistrat ieri la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi

„Ieri ne-am doborât recordul de prezentări în urgenţă de la înfiinţare: 380 de pacienţi în 24 de ore”, a declarat, joi, Diana Cimpoeşu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Potrivit acesteia, a crescut mult numărul de viroze şi gripe A, care ajung până la insuficienţă respiratorie acută la pacienţii vârstnici.

„Suntem impresionaţi de numărul mare de pacienţi în stare foarte gravă. Sunt urgenţe atât metabolice, cât şi şi infecţioase, cardiovasculare, gastrointestinale, foarte multe pancreatite, ulcere, care trebuie să ajungă la chirurgie. Peste acestea se suprapun virozele, care în cazul bătrânilor pot lua forme grave”, a precizat Cimpoeşu.

Locurile în terapie intensivă în toate spitalele ieşene sunt ocupate, spune aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iaşi,
record,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici