Secţiile ATI din 18 spitale, digitalizate. Marile urgenţe vor fi distribuite mai rapid

Ministerul Sănătăţii anunţă că Guvernul a aprobat un proiect de digitalizare pentru secţiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru 18 spitale din ţară, pediatrice şi de adulţi. Investiţia se ridică la peste 134 de milioane de lei.

190 afișări
Imaginea articolului Secţiile ATI din 18 spitale, digitalizate. Marile urgenţe vor fi distribuite mai rapid

În urma proiectului, 980 de cadre medicale, 180 medici si 800 asistente medicale încep instruirea în cadrul noului sistem informatic.

Proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă şi suport al proceselor aferente activităţilor ATI.

Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgenţe medico-chirurgicale, dintre care urgenţe chirurgicale cardiace, vasculare sau neurochirurgicale şi controlul direcţionării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienţi către sălile de operaţie şi secţiile ATI.

Ministerul Sănătăţii a transmis că noul sistem informatic va duce la creşterea calităţii îngrijirilor medicale şi facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale.

„Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă şi trasabilă a parametrilor vitali ai pacienţilor îngrijiţi în secţiile de anestezie-terapie intensivă, precum şi a stării bolnavilor îngrijiţi în aceste secţii, având drept efecte: reducerea semnificativă a numărului de erori, creşterea productivităţii actului medical şi a eficienţei personalului medical prin reducerea încărcării cu operaţii administrative şi birocratice”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici