Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează

Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează

„Din 2020 până în 2023, nu mai puţin de 426 de persoane au decedat aşteptând un transplant care nu a mai venit. Este o realitate crudă care arată eşecul sistemului nostru medical în faţa unei situaţii critice”, transmite FACIAS, care a demarat campania „Apel pentru viaţă” pentru a aduce în atenţia publicului şi autorităţilor această situaţie alarmantă.

Potrivit datelor oficiale, în perioada 2020-2023, s-au efectuat doar 1091 de transplanturi, în timp ce numărul persoanelor înscrise pe listele de aşteptare a fost aproape triplu, ajungând la 2730.

FACIAS cere măsuri urgente pentru a da o şansă la viaţă tuturor pacienţilor care aşteaptă un transplant.

„FACIAS solicită implementarea unor măsuri concrete şi urgente din partea Ministerului Sănătăţii pentru a rezolva această criză. Este necesar un plan de acţiune clar pentru a îmbunătăţi procesul de transplanturi în România. Ministerul trebuie să ia măsuri eficiente şi să aloce resurse adecvate pentru a asigura un flux constant şi rapid al procedurilor de transplant. FACIAS solicită:

Asigurarea unui suport adecvat pentru pacienţi: Pacienţii care au nevoie de transplanturi trebuie să aibă acces la informaţii şi servicii de consiliere, precum şi sprijin financiar pentru a acoperi costurile asociate procedurii.

Strategii pentru reducerea timpilor de aşteptare: Timpii de aşteptare pentru transplanturi trebuie să fie reduşi drastic. Ministerul Sănătăţii trebuie să implementeze strategii eficiente pentru optimizarea procesului de prelevare şi transplant, astfel încât fiecare pacient să aibă şansa de a beneficia de un transplant la timp.

Campanii de conştientizare şi educaţie: Donarea de organe este un act de altruism care poate salva vieţi. Ministerul Sănătăţii trebuie să organizeze campanii de conştientizare şi educare publică pentru a încuraja donarea de organe şi a schimba percepţiile şi atitudinile faţă de acest subiect.

Criza transplanturilor nu mai poate fi ignorată! Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să acţioneze şi să ia măsuri concrete pentru a salva vieţi. FACIAS va continua să lupte pentru drepturile acestor pacienţi şi să monitorizeze îndeaproape acţiunile Ministerului Sănătăţii în vederea rezolvării crizei transplanturilor din România”, mai spune FACIAS.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici