- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (18.12.2021, 08:53)
- Departamentul Externe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero faţă de Omicron
Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero faţă de Omicron, iar varianta ar putea proveni de la şoareci, arată rezultatele preliminare ale unui studiu internaţional publicat de biorxiv.org şi citat de Smart Radio.
6291 afișări

STUDIU Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero faţă de Omicron
Un nou studiu care nu a fost încă revizuit sau acceptat pentru publicare, realizat de o echipă de cercetători internaţionali, atât ai unor companii private, cât ai unor instituţii precum Universitatea din Washington sau Institutul Naţional de Genetică Moleculară din Italia, arată că varianta Omicron ar putea proveni de la şoarece. De asemenea, studiul indică faptul că eficacitatea anticorpilor obţinuţi din vaccinare sau infectare scade în mod dramatic în faţa noii tulpini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. O femeie a rămas șocată după ce a descoperit un bilet în sacoul său: „Îngropați-mă în acest costum roșu”
-
De la DeSantis la Pence - Cine sunt candidaţii care îl provoacă pe Trump la cursa pentru Casa Albă din 2024
-
iOS17 - ce noutăţi aduce noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone
-
De ce scade preţul la Bitcoin în mod neobişnuit?
Mutaţiile variantei Omicron arată că ar putea proveni de la şoarece. Numărul de mutaţii prezente la varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 sugerează că „transmiterea ping-pong” între oameni şi rozătoare ar putea fi de vină, spun oamenii de ştiinţă.
„Numărul fără precedent de mutaţii găsite în genomul Omicron ridică întrebări cu privire la originea acestuia”, afirmă autorii.
Pentru a testa teoria transmiterii între specii, oamenii de ştiinţă au analizat dacă Omicron se poate lega de receptorii celulelor de şoarece, nurcă sau pangolin. Au descoperit că ipoteza este corectă, dar că nu este valabilă şi în cazul altor animale, şi au menţionat că variantele anterioare ale virusului nu s-au legat de niciuna dintre cele trei rozătoare.
„Descoperirile sugerează că mutaţiile variantei Omicron ar fi permis adaptarea la rozătoare şi au contribuit la o potenţială creştere a transmiterii la om”, precizează cercetătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe