- Home
- Sănătate
- (03.01.2022, 08:44)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toate remediile ştiinţifice recomandate pentru revenirea din mahmureală. Lista medicului american Robert Swift
- Există ceva dincolo de tradiţionala zeamă de varză?
- Cât ajută cafeaua?
- Ce ar trebui să mâncăm, pentru a limita mahmureala de alcool?
- Există medicamente şi suplimente utile?
- Iată remediile care funcţionează, conform ştiinţei.
Urmărește
2329 afișări
Toate remediile ştiinţifice recomandate pentru revenirea din mahmureală. Lista medicului american Robert Swift
Este adevărat că un pahar de vin din când în când poate avea beneficiile, însă exagerarea în legătură cu alcoolul poate fi însoţită de efecte secundare diverse, neplăcute. Mahmureala este cea mai frecventă, cu simptome care includ oboseală, dureri de cap, greaţă, ameţeli, sete şi sensibilitate la lumină şi zgomot.
10 REMEDII ŞTIINŢIFICE PENTRU MAHMUHUREALĂ
În urmă cu aproximativ 20 de ani, un medic american, dr. Robert Swift, a publicat un articol ştiinţific despre mahmureală, care este şi astăzi una dintre cele mai citate surse pe acest subiect. Până la punctul în care chiar şi Universitatea Harvard a apreciat-o şi a propus-o ca listă oficială de remedii care funcţionează împotriva mahmurelii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
UE pregăteşte interzicerea fumatului pe terase şi plaje. Regulile vizează şi ţigările electronice
-
TikTok spune că a destructurat conturile false de pe platformă, la reuniunea Comisiei Europene
-
Ilie Bolojan: Îi rugăm pe alegătorii noştri să o voteze pe Elena Lasconi
Multă apă
Alcoolul favorizează urinarea, deoarece inhibă eliberarea vasopresinei, un hormon care reduce volumul de urină produs de rinichi. Şi dacă mahmureala include diaree, transpiraţie sau vărsături, riscul de deshidratare creşte. Deşi greaţa poate face dificilă urinarea, chiar şi doar câteva înghiţituri de apă pot ajuta la mahmureala rehidratându-ne.
Mănâncă carbohidraţi
Scade nivelul de zahăr din sânge, aşa că teoretic o parte din oboseala şi durerile de cap de mahmureală s-ar putea datora lipsei de „combustibil” pentru creier. În plus, mulţi oameni uită să mănânce când beau, scăzând şi mai mult zahărul din sânge. Din acest motiv, un mic dejun bogat la trezire este unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală.
Evitaţi băuturile alcoolice de culoare mai închisă
Mai multe experimente au arătat că băuturile spirtoase limpezi, cum ar fi vodca şi ginul, tind să provoace mahmureală mai rar decât cele întunecate, cum ar fi whisky-ul, vinul roşu şi tequila. Principala formă de alcool din băuturile alcoolice este etanolul, dar băuturile spirtoase mai închise la culoare conţin compuşi înrudiţi chimic (congeneri), inclusiv metanolul. Potrivit dr. Swift, aceleaşi enzime procesează etanol şi metanol, dar metaboliţii metanolului sunt deosebit de toxici, astfel încât pot provoca o mahmureală mai gravă.
Un analgezic, dar nu acetaminofen
Aspirina, ibuprofenul şi alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) ajută la durerile de cap şi la senzaţia generală de durere. Atenţie însă: pot irita un stomac deja iritat de alcool, aşa că cel mai bine este să nu abuzaţi de ele. Experţii sfătuiesc să nu luăm paracetamol: dacă alcoolul persistă în organismul nostru, ar putea accentua efectele toxice pe care paracetamolul le are uneori asupra ficatului.
Bea cafea sau ceai
Cofeina nu are o putere specială împotriva mahmurelii, dar, luată fără a o exagera, ca stimulent, ar putea ajuta la ameţeli.
Vitamine din grupa B şi zinc
Un studiu publicat recent în Journal of Clinical Medicine a evaluat unele diete timp de 24 de ore, înainte şi după consumul excesiv de alcool. Cercetătorii au descoperit că cei care consumau alimente şi băuturi cu cantităţi mai mari de zinc şi vitamine B au avut o mahmureală mai puţin severă.
„Părul câinelui”
Expresia, a nu fi luată la propriu, este folosită în engleză şi introduce conceptul că cel mai bun mod de a limita mahmureala a doua zi este... Bea ceva mai mult. La români este „cui pe cui se scoate”! Ideea de bază este că mahmureala este o formă de sevraj de alcool, aşa că o băutură sau două ar face abstinenţa mai puţin dureroasă. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul modifică modul în care metanolul, o substanţă chimică care se găseşte în cantităţi mici în băuturile alcoolice, este procesat de organism: după consumul de alcool, metanolul este transformat în formaldehidă, un compus toxic care ar putea fi cauza unor simptome de mahmureală. Bând puţin etanol (alcool) atunci când avem mahmureală poate opri această conversie şi poate preveni formarea formaldehidei. Cu toate acestea, această metodă nu este recomandată ca tratament pentru mahmureala. Dr. Swift însuşi ne sfătuieşte. „Haina de câine perpetuează doar un ciclu”, spune el. „Nu vă permite să vă recuperaţi cu adevărat”.
Mănâncă un ou
Nu toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord, dar unii cred că a consuma un ou ajută la mahmureala: un aminoacid găsit în ouă, cisteina, pare să contribuie la descompunerea acetaldehidei, o substanţă toxică produsă de organism, care la rândul său provoacă mahmureala. În plus, mineralele esenţiale din ouă ajută organismul să scape de toxinele care se acumulează cu prea multă băutură. Şi, mai precis, gălbenuşul conţine şi o vitamină din complexul B, colină, esenţială pentru întreţinerea celulelor creierului şi a neurotransmiţătorilor.
Suplimente care funcţionează
Deşi cercetarea este limitată, unele studii au scos în atenţie anumite suplimente care pot ameliora simptomele mahmurelii. În timp ce aşteptăm ca ştiinţa să se pronunţe definitiv, iată 3 dintre ele:
Chumbo: există unele dovezi că extractul din acest fruct ar putea ajuta la înjumătăţirea şi la vindecarea mahmurelii.
Ghimbir: Un studiu a constatat că combinarea ghimbirului cu zahăr brun şi extract de mandarină a îmbunătăţit mai multe simptome de mahmureală, inclusiv greaţă, vărsături şi diaree.
Ulei de Borago: Cercetătorii au examinat eficacitatea unui supliment care conţine atât ulei de fiurmă, cât şi ulei de borago, constatând că este capabil să reducă simptomele mahmurelii la 88% dintre participanţi.
Dormi
Cel mai vechi remediu din lume funcţionează întotdeauna. Lipsa somnului ar putea agrava simptomele mahmurelii. Ca să nu mai vorbim de faptul că somnul oferă corpului timp să-şi recupereze energia de care are nevoie pentru a ameliora simptomele şi a face mahmureala mai suportabilă.
Citește pe alephnews.ro: 7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez vorbeşte despre curaj în noul său film: „Este o mărturie a rezistenţei şi a spiritului uman, o celebrare a visătorilor”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Cu câți lei se vinde un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun 2024 din Piața Constituției din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe