- Home
- Sănătate
- (29.06.2023, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un îndulcitor folosit în băuturi şi în prăjituri este de 600 de ori mai puternic decât zahărul. Specialiştii arată că înlocuitorul creşte riscul de cancer
Sucraloza este un îndulcitor artificial, adesea folosit în alimente şi în băuturi, care este de 600 de ori mai dulce decât zahărul „de masă”.
3186 afișări
Îndulcitorul de 600 de ori mai puternic decât zahărul care creşte riscul de cancer
Acest îndulcitor s-a aflat de mult în centrul unei dispute ştiinţifice cu privire la impactul său asupra sănătăţii: potrivit unui studiu recent al Universităţii de Stat din Carolina de Nord poate deteriora ADN-ul şi poate creşte riscul de cancer.
Tot recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se folosească înlocuitori de zahăr pentru a susţine procesul de slăbire, deoarece există puţine dovezi ale beneficiilor pe termen lung.
ULTIMELE ȘTIRI
-
CJ Ilfov a anunțat un campus educațional în orașul Măgurele. Organizatorii au „împrumutat” imagini dintr-un proiect din China
-
Infotrafic: autorităţile sunt în alertă deoarece şoselele s-ar putea aglomera înainte de minivacanţă
-
Vreme schimbătoare în luna mai cu temperaturi plăcute şi cu precipitaţii
-
Ion Cristoiu: Cum poate deveni România imună la diversiunile ruseşti
Cercetătorii au descoperit că sucraloza poate deteriora pereţii intestinali şi creşte riscul de cancer. În plus, această afectare a intestinului este, de asemenea, asociată cu boala cronică a intestinului (IBD) şi poate creşte riscurile de boli hepatice. După cum se precizează în nota publicată de autorii care însoţeşte studiul, rezultatele ridică îngrijorări de sănătate şi siguranţă cu privire la prezenţa continuă a sucralozei în aprovizionarea cu alimente.
Cercetătorii s-au bazat pe studii anterioare, care au arătat că anumite bacterii intestinale ar putea transforma sucraloza într-o moleculă numită sucraloză-6-acetat. În acest nou studiu, autorii au expus celulele sanguine umane la sucraloză-6-acetat şi au descoperit că această moleculă a deteriorat ADN-ul.
Acest lucru vă poate creşte riscul de cancer şi alte probleme de sănătate. Într-un alt test, cercetătorii au expus ţesutul intestinal uman la această moleculă, constatând că a crescut nivelul de activare a genelor asociate cu inflamaţia, stresul oxidativ şi cancerul.
Citește pe alephnews.ro: Fosta spioană KGB care seducea bărbați de dragul guvernului rus face noi dezvăluiri la un podcast american
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sam Altman dezvăluie secretul succesului în afaceri și în carieră: „E surprinzător de ușor de învățat”
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
CANCAN.RO
Cu ce PREȚ se vinde o caserolă cu mici „ca la Dedulești”, în Carrefour București, acum, înainte de 1 Mai
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe