Variola maimuţei devine urgenţă medicală în Australia

Australia declară variola maimuţei o "boală transmisibilă de importanţă naţională".

616 afișări
Imaginea articolului Variola maimuţei devine urgenţă medicală în Australia

Australia a declarat joi că răspândirea variolei maimuţei este acum un "o boală transmisibilă de importanţă naţională" pentru a permite un răspuns mai coordonat, în urma declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a urgenţei sanitare globale.

Medicul-şef Paul Kelly a declarat că a fost activat Centrul Naţional de Incidente pentru a spori coordonarea între statele şi teritoriile Australiei în vederea gestionării epidemiei.

Kelly a declarat că au fost înregistrate 44 de cazuri de variolă în Australia, cele mai multe cazuri la cei care au făcut călătorii internaţionale, iar în lume, în acest an, au fost înregistrate 20.311 cazuri în 71 de ţări care nu au raportat istoric cazuri de variolă.

El a spus că boala este mai puţin dăunătoare şi mult mai puţin transmisibilă decât COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici