1.000 de coruri din Europa şi America Latină au cântat pentru pace în Ucraina

Coruri pentru Pace, un grup înfiinţat la doar câteva zile după invazia Rusiei în Ucraina, a adunat 1.000 de coruri pentru a cânta pentru pace duminică, pe străzi şi în pieţe din Spania, Portugalia şi alte opt ţări, au declarat organizatorii pentru CNN.

134 afișări
Imaginea articolului 1.000 de coruri din Europa şi America Latină au cântat pentru pace în Ucraina

1.000 de coruri din Europa şi America Latină au cântat pentru pace în Ucraina

805 coruri din Spania, 160 din Portugalia şi 52 din alte opt naţiuni din Europa şi America Latină s-au înscris pentru a cânta în 185 de oraşe, în principal la prânz, ora locală, potrivit site-ului grupului, corosporlapaz.org. Site-ul a transmis un semnal în direct al cântecelor din zeci de oraşe spaniole, evenimentul principal fiind organizat în centrul Madridului.

„Corurile pentru Pace s-a născut ca urmare a războiului din Ucraina. Se cere pace în Ucraina şi în toate celelalte războaie uitate din lume", a declarat pentru CNN jurnalistul spaniol Juan Ignacio Garcia Mostazo, participant la unul dintre corurile din Madrid.

El a spus că grupul a fost înfiinţat pe 5 martie, când unele coruri din Madrid au cântat pentru pace în războiul din Ucraina. De atunci, mişcarea s-a extins.

Cântecul principal pe care toate corurile l-au cântat duminică este Dona Nobis Pacem în limba latină (Dă-ne pace), a declarat Mariano Garcia, coordonator general al grupului şi director coral din Madrid.

„Este pentru a ne aminti că războiul (din Ucraina) este foarte aproape", a spus Garcia.

Coruri din Marea Britanie, Italia, Luxemburg, Brazilia, Argentina, Mexic şi Venezuela s-au înscris, de asemenea, pentru a participa la eveniment.

Numele grupului, Coros por la Paz, poartă pe site-ul său web culorile albastru şi galben ale steagului ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici