Peste 1.300 de sancţiuni în valoare de aproape 400.000 de lei, într-o zi, pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

  • Mii de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, inspectori ANPC şi cadre din Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au verificat modul în care românii respectă măsurile din vremea epidemiei COVID
  • Au fost date amenzi de aproape 400.000 de lei în 24 de ore.
448 afișări
Imaginea articolului  Peste 1.300 de sancţiuni în valoare de aproape 400.000 de lei, într-o zi, pentru nerespectarea regulilor anti-COVID

MAI: Peste 1.300 de sancţiuni în valoare de aproape 400.000 de lei, într-o zi

Mii de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, inspectori ANPC şi cadre din Ministerul Sănătăţii, Ministerului Muncii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au verificat modul în care românii respectă măsurile din vremea epidemiei COVID. Au fost date amenzi de aproape 400.000 de lei în 24 de ore.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), sâmbătă au fost verificaţi 3.058 de operatori economici şi 21.150 de persoane.

În timpul controalelor au fost aplicate 1.336 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 399.331 de lei, cele mai multe, 900, fiind date persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Valoarea amenzilor a fost de 110.250 lei. Alte 66 de sancţiuni contravenţionale au fost date operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, precum şi pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.). Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 155.850 de lei.

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost aplicate şi 370 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 133.231 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

La controale au participat 5.026 de poliţişti, 2.207 jandarmi, 566 poliţişti de frontieră, 61 cadre ISU, un reprezenant IGI, 1.525 de poliţişti locali, 47 de reprezentanţi ANSVSA, 11 inspectori ANPC, 24 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 35 de angajaţi ai Ministerului Muncii şi 5 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mai,
sancţiuni,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici