11 primării primesc sprijin pentru încălzire de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a aprobat vineri repartizarea a peste 17 milioane de lei ca sprijin către autorităţile locale pentru încălzirea pe bază de păcură, cărbune şi biomasă.

178 afișări
Imaginea articolului 11 primării primesc sprijin pentru încălzire de la Ministerul Dezvoltării

11 primării primesc sprijin pentru încălzire de la Ministerul Dezvoltării

Ministrul dezvoltării Cseke Attila a aprobat repartizarea către 11 primării a celei de-a treia tranşe, în valoare de peste 17 milioane de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022-2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de autorităţile locale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe, a precizat ministrul.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Drobeta-Turnu Severin şi Vatra Dornei, oraşele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum şi comuna Taşca.

Până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat peste 157 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 - martie 2023 de către producătorul de energie termică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici