11 restaurante şi cafenele din zona Dorobanţi, ÎNCHISE pentru că nu emiteau bonuri fiscale

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală au verificat în noaptea de vineri spre sâmbătă activitatea a 27 de restaurante şi cafenele din zona Dorobanţi-Floreasca-Primăverii din Bucureşti şi au închis 11 unităţi pentru că nu emiteau bonuri fiscale, potrivit unui comunicat al ANAF.

2105 afișări
Imaginea articolului 11 restaurante şi cafenele din zona Dorobanţi, ÎNCHISE pentru că nu emiteau bonuri fiscale

11 restaurante şi cafenele din zona Dorobanţi, ÎNCHISE pentru că nu emiteau bonuri fiscale (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

În urma controalelor efectuate, inspectorii antifraudă au descoperit abateri de la lege pentru care au dispus sancţiuni în valoare totală de aproximativ 700.000 lei.

"De asemenea, pentru nerespectarea de către agenţii economici verificaţi a dispoziţiilor legale privind circulaţia şi comercializarea băuturilor alcoolice şi pentru lipsa emiterii bonurilor fiscale obligatorii, cu consecinţa diminuării taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, în cazul a 11 dintre aceştia s-a dispus măsura complementară a suspendării activităţii de comercializare a produselor accizabile sau de suspendare a activităţii desfăşurate, pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni", se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit sursei citate, controalele, care urmăresc să prevină evaziunea fiscală, vor continua.

La fârşitul lunii mai, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amenzi de peste 1,3 milioane de lei şi au închis 43 de firme în complexul Obor din Capitală, pentru încălcarea obligativităţii emiterii bonului fiscal.

Inspectorii antifraudă fiscală au verificat în Obor 189 de firme şi au constatat contravenţii pentru care au suspendat pentru trei luni activitarea a 43 de societăţi comerciale, au dat 224 amenzi în valoare totală de 1.336.500 lei şi au confiscat 47.551 lei în numerar, reprezentând venituri nefiscalizate.

Aproape 500 de inspectori antifraudă fiscală au verificat în perioada 1-4 mai corectitudinea operatorilor de turism şi a patronilor de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice şi au constatat 517 de încălcări ale legislaţiei, pentru care au aplicat sancţiuni de 2,93 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici