12 imobile cu risc seismic, consolidate în 18 ani, 9 proiecte în derulare, alte 16 în pregătire

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că, în ultimii 18 ani, au fost consolidate 12 imobile încadrate cu risc seismic din Bucureşti, că alte 16 sunt în curs de pregătire pentru execuţie, nouă proiecte sunt în derulare, municipalitatea pregătind, de asemenea, licitaţii pentru 11 imobile.

112 afișări
Imaginea articolului 12 imobile cu risc seismic, consolidate în 18 ani, 9 proiecte în derulare, alte 16 în pregătire

12 imobile cu risc seismic, consolidate în 18 ani, 9 proiecte în derulare, alte 16 în pregătire

Lucrările la un imobil din strada Ştirbei Vodă au fost încheiate, iar alte două blocuri (din Calea Victoriei şi, respectiv, Bulevardul Nicolae Bălcescu) sunt în curs de consolidare, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Primăria va putea începe consolidarea altei clădiri, din str. Mihail Kogălniceanu, de îndată ce 20 din cei 43 de proprietari vor semna contractul privind finanţarea de la bugetul statului, existând deja un contract de execuţie.

Alte 16 imobile sunt în pregătire pentru execuţie, majoritatea fiind în faza obţinerii autorizaţiei de construire şi a semnării convenţiilor civile pentru stabilirea autorităţii contractante, urmând să fie organizate proceduri de achiziţie pentru contractarea execuţiei lucrărilor, potrivit sursei citate.

Nouă proiecte se află în curs de elaborare, fiind vorba despre imobile din străzile Batiştei, Calea Moşilor, Bulevardul Carol, Nicolae Iorga, Jean-Louis Calderon, Ştefan Luchian, Schitu Măgureanu şi Bulevardul Magheru.

PMB pregăteşte, de asemenea, licitaţii pentru 11 imobile care ar putea fi consolidate în 3-4 ani.

"În ultimii doi ani s-au trimis notificări tuturor asociaţiilor de locatari, pentru a obţine acordul pentru începerea derulării programelor de reabilitare. Mai mult decât atât, experţii Primăriei Generale sunt permanent în discuţii cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari pentru a urgenta primirea acestor acorduri", notează PMB.

Reprezentanţii Primăriei mai precizează că, în ultimii 18 ani, au fost consolidate 12 imobile din Bucureşti, încadrate cu risc seismic.

PMB mai notează, referitor la cutremurul de miercuri dimineaţă rerimţit şi la Bucureşti, că nu au fost înregistrate sesizări ale cetăţenilor şi că nu au fost afectate clădiri, conducte de apă şi gaze sau cabluri de transport a energiei electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici