12 italieni suspectaţi de braconaj, duşi la audieri în Constanţa. 1000 de păsări au fost găsite în camerele lor

Doisprezece cetăţeni italieni cu vârste între 50 şi 70 de ani suspectaţi de braconaj cinegetic au fost duşi la Poliţia Constanţa pentru audieri, în urma descinderilor făcute la două hoteluri din Cernavodă, unde au fost descoperite 1.000 de păsări împuşcate, dar şi 7.000 de cartuşe.

425 afișări
Imaginea articolului 12 italieni suspectaţi de braconaj, duşi la audieri în Constanţa. 1000 de păsări au fost găsite în camerele lor

Constanţa:12 italieni suspectaţi de braconaj,duşi la audieri;1.000 de păsări -găsite în camerele lor (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis joi după-amiază de Poliţia Judeţeană Constanţa se precizează că ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română, însoţiţi de poliţişti ai Serviciului Arme al IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut percheziţii la două unităţi hoteliere din Cernavodă unde erau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de lege.

În timpul percheziţiilor în camerele de hotel în care erau cazaţi italienii au fost descoperite 20 de arme de vânătoare, 7.000 de cartuşe şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care cetăţenii italieni nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa, menţionează sursa citată.

De asemenea, în urma acestor descinderi 12 cetăţeni italieni cu vârste între 50 şi 70 de ani au fost duşi la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa pentru audieri.

În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorilor constănţeni, pentru efectuarea de operaţiuni cu arme sau muniţii fără drept şi braconaj cinegetic.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor declarau că păsările vânate erau puse în cutii de carton care urma să fie transportate în Italia.

Aceleaşi surse spuneau că cetăţenii italieni vin de mai mulţi ani la vânătoare în România şi, profitând de faptul că legea le permite să folosească "chemătoare electronice" - dispozitive care atrag păsările -, ar fi făcut "masacru" în fondul cinegetic.

"Fac un adevărat carnagiu. Folosesc chemătoarele electronice, păsările vin grămadă, iar ei stau pe loc şi trag mii de cartuşe. Ne măcelăresc tot vânatul cu chemătoarele electronice. În lumea civilizată au fost interzise, numai la noi mai sunt permise", spuneau sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici