13 irakieni, solicitanţi de azil în România, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat treisprezece cetăţeni din Irak, 4 adulţi şi 9 copii, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul a trei călăuze de origine irakiană, se arată într-un comunicat.

166 afișări
Imaginea articolului 13 irakieni, solicitanţi de azil în România, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară

13 irakieni, solicitanţi de azil în România, prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară (Imagine: poliţia de frontieră / Mediafax Arhiva Foto)

Poliţişti de frontieră au identificat, pe raza localităţii de frontieră Nădlac, 13 irakieni care au coborât din trei taxiuri.

"Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea şoferilor, constatându-se că aceştia sunt trei cetăţeni români, angajaţi ai unei firmei de taximetrie. Totodată, s-a stabilit că persoanele care au coborât din cele trei autovehicule sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în Romania, patru dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani şi 9 minori, cel mai tânăr având 7 luni", potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Pe timpul legitimării celor în cauză, poliţiştii de frontieră au observat un alt autoturism, înmatriculat în Austria, care staţiona nejustificat în apropiere şi în care se aflau trei persoane.

"S-a procedat la legitimarea celor în cauză, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt Shaker G., cetăţean irakian, cu rezidenţă în Austria, însoţit de doi pasageri, Rebaz A. şi Hawree O., posesori de documente de călătorie eliberate de autorităţile austriece şi italiene, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale. Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor", potrivit aceleiaşi surse.

La cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen, iar Shaker G, Rebaz A. şi Hawree O. urmau să-i sprijine în acţiunea ilegală. De asemenea, şoferii de taxi au declarat că au fost contactaţi de Rebaz A. pentru a transporta grupul de migranţi până în apropierea frontierei.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor trei călăuze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de călăuzire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici