15 angajaţi disponibilizaţi de la Compania Naţională a Huilei au intrat în greva foamei

Cincisprezece persoane disponibilizate în octombrie de la Compania Naţională a Huilei (CNH) au intrat, miercuri seară, în greva foamei, protestând astfel în faţa sediului CNH pentru că nu au primit a doua tranşă a plăţilor compensatorii cuvenite.

179 afișări
Imaginea articolului 15 angajaţi disponibilizaţi de la Compania Naţională a Huilei au intrat în greva foamei

15 angajaţi disponibilizaţi de la Compania Naţională a Huilei au intrat în greva foamei (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Un număr de 15 disponibilizaţi de la Compania Naţională a Huilei au intrat, miercuri seară, în greva foamei. Aceştia au fost concediaţi pe 1 octombrie, în urma programului de restructurare.

Oamenii stau în faţa sediului CNH şi protestează în acest fel faţă de nerespectarea eşalonării plăţilor compensatorii cuvenite în urma ieşirii din sistem.

Potrivit protestatarilor, la momentul în care au fost de acord cu disponibilizarea de la CNH li s-a garantat plata salariilor compensatorii în trei tranşe, respectiv lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

Directorul CNH, Constantin Jujan, a declarat că aceste plăţi ar fi trebuit făcute de companie din subvenţia acordată pentru minele care urmează să fie închise până în anul 2018, iar subvenţia nu a fost alocată de Guvern, astfel încât CNH nu are capacitatea financiară de a-şi respecta protocolul cu disponibilizaţii.

Oamenii spun că nu vor ieşi din greva foamei până când drepturile lor nu vor fi achitate şi că numărul celor care vor recurge la această metodă de protest va creşte semnificativ în următoarele ore.

Protestatarii au agăţat de poarta din faţa CNH un carton pe care scrie "Greva foamei" şi "La mulţi ani, România!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici