15 morţi din cauza caniculei din ultimele zile

Temperaturile ridicate din ultimele zile au determinat decesul unui număr total de 15 persoane, dintre care şase cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă, 21 iulie.

1 afișare
Imaginea articolului 15 morţi din cauza caniculei din ultimele zile

15 morţi din cauza caniculei

Cazurile de deces determinate de caniculă au fost consemnate în judeţele Iaşi, Ilfov şi Bacău (câte două decese), Botoşani, Vrancea, Buzău, Galaţi, Argeş, Dâmboviţa, Arad, Caraş-Severin şi Bihor (câte un deces), a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi caniculare a fost prelungită până marţi, 24 iulie, dar numai pentru 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Judeţele pentru care a fost extinsă avertizarea cu cod portocaliu sunt Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, zonele vestice din Tulcea şi Constanţa, precum şi pentru municipiul Bucureşti.

Pentru celelalte judeţe este valabilă avertizarea cu cod galben, cu temperaturi de 35-38 grade Celsius şi instabilităţi atmosferice sub formă de vijelii, descărcări electrice şi grindină.

O nouă prognoză meteorologică va fi prezentată luni, 23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici