15 persoane au convins 33 de oameni să-şi vândă casele, apoi le-au luat banii

Cincisprezece persoane sunt cercetate de procurorii constănţeni după ce au înşelat 33 de oameni cu 800.000 de euro, promiţându-le că dacă îşi vând locuinţele se vor căsători cu acestea, lucru care însă nu s-a întâmplat.

392 afișări

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, lucrătorii Serviciului Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au documentat activitatea infracţională a 15 persoane din Năvodari, Albeşti, Tulcea şi Târgovişte.

Conform anchetatorilor, cei 15 au înşelat, în perioada 2001 - 2010, 33 de persoane care aveau locuinţe proprietate personală în Constanţa, Tulcea şi Năvodari.

Astfel, cele 15 persoane înşelau victimele prin oferirea de băuturi alcoolice şi prin promisiuni mincinoase de căsătorie cu acestea, determinându-le în acest mod să îşi vândă locuinţele, ulterior luându-le de banii obţinuţi.

Pentru ca victimele să nu depună plângere, cei 15 le intimidau şi le agresau.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 800.000 de euro.

Cele 15 persoane sunt cercetate în libertate pentru asociere la un grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici