16 case inundate şi un drum blocat, după ce râul Timiş a ieşit din matcă

  • Pompierii din Timiş au intervenit, în ultimele 24 de ore, în mai multe localităţi din judeţ, în urma inundaţiilor.
  • 16 case au fost inundate, iar în localitatea Parţa, râul Timiş a ieşit din matcă şi a inundat un drum.
  • Potrivit ISU Timiş, cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în satele Găvojdia, Zgribeşti şi Slăbăgel.
3227 afișări
Imaginea articolului 16 case inundate şi un drum blocat, după ce râul Timiş a ieşit din matcă

16 case inundate şi un drum blocat, după ce râul Timiş a ieşit din matcă

În Găvojdia şi Zgribeşti au fost inundate 16 case, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuinţă din Găvojdia şi au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel.

S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri, subsoluri şi curţi inundate în localităţile Lugoj, Făget şi Sărăzani (Bârna).

O situaţie mai deosebită s-a înregistrat în localitatea Parţa, unde râul Timiş s-a revărsat şi a inundat un drum.

La ora transmiterii ştirii, drumul este blocat, apa depăşind 40 de centimetri.

Există rute ocolitoare pentru traficul rutier, situaţia fiind monitorizată de către autorităţile.

De asemenea, pompierii militari şi reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat au intervenit în zona localităţii Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiş (amonte de calea ferată) blocând infiltraţiile produse de debitul mare de apă.

Pompierii au intervenit şi pentru protejarea localităţii prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc, iar în urma intervenţiilor, s-a reuşit prevenirea inundaţiilor în zona vizată. În continuare, însă, digul este monitorizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici