16 locuinţe, 33 de anexe şi 18 curţi inundate în Suceava. Patru turişti evacuaţi

Un număr de 16 locuinţe, 33 de anexe gospodăreşti şi 18 curţi din Vatra Dornei au fost inundate în ultimele ore ca urmare a creşterii rapide a debitelor râurilor Dorna şi Bistriţa pe fondul încălzirii şi al ploilor, iar patru turişti aflaţi într-o pensiune cu risc de inundaţii au fost evacuaţi.

1513 afișări
Imaginea articolului 16 locuinţe, 33 de anexe şi 18 curţi inundate în Suceava. Patru turişti evacuaţi

16 locuinţe, 33 de anexe şi 18 curţi inundate în Suceava; patru turişti evacuaţi (Imagine: Adi Piclisan / Mediafax Arhiva Foto)

ISU Suceava a anunţat că temperaturile crescute au favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albiile râurilor Dorna şi Bistriţa, iar apa revărsată din albia râurilor a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti şi din municipiul Vatra Dornei.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, SGA, Poliţiei şi Jandarmeriei.

Un număr de 30 de pompieri militari au intervenit cu trei autospeciale şi patru motopompe, pentru evacuarea apei şi pentru ridicarea unor diguri din saci de nisip, în zonele în care apa ameninţa gospodăriile, la intervenţii participând şi lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei.

Până duminică dimineaţa au fost afectate de inundatii 16 case, 33 de anexe gospodăreşti şi 18 curţi, iar patru turişti au fost evacuaţi de la o pensiune, care era în pericol să fie inundată.

Din ordinul prefectului Constantin Harasim, echipa pirotehnică a ISU Suceava urmează să detoneze, duminică, podul de gheaţă de pe râul Bistriţa pentru deblocarea albiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici