16 picturi care ar aparţine unor pictori renumiţi, precum Nicolae Vermont, Camil Ressu sau Ştefan Luchian, ridicate de poliţişti dintr-un târg din Sectorul 6 | FOTO

Două persoane vindeau într-un târg din sectorul 6 picturi posibil datate în perioada celei de-a doua jumătăţi a secolului XIX - prima jumătate a secolului XX şi atribuite unor artişti plastici cunoscuţi.

1938 afișări
Imaginea articolului 16 picturi care ar aparţine unor pictori renumiţi, precum Nicolae Vermont, Camil Ressu sau Ştefan Luchian, ridicate de poliţişti dintr-un târg din Sectorul 6 | FOTO

16 picturi fără acte de provenienţă, ridicate de poliţişti dintr-un târg din sectorul 6

Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, în acord cu operaţiunea desfăşurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, au identificat, sâmbătă, într-un târg din sectorul 6, două persoane care ofereau spre vânzare mai multe picturi realizate în diferite tehnici pentru care nu aveau acte de provenienţă şi nici rapoarte de expertiză.

„În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a doua jumătăţi a secolui XIX - prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnaturilor unor artisti plastici cunoscuţi”, transmite Poliţia Capitalei.

Potrivit informaţiilor neoficiale este vorba despre lucrări semnate de Nicolae Vermont, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Ştefan Luchian, Camil Ressu sau J.Al. Steriadi. 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea provenienţei şi a însemnătăţii culturale a acestora. Picturile vor fi expertizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
picturi,
poliţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici