17 ONG-uri au depus plângere la Parchetul Militar după violenţele din Piaţa Victoriei

Procurorii militari au înregistrat, luni, o plângere formulată de 17 organizaţii non-guvernamentale, în care sunt denunţate infracţiuni precum abuz în serviciu şi purtare abuzivă ce ar fi fost săvârşite la protestul de vineri, 10 august, din Piaţa Victoriei.

294 afișări
Imaginea articolului 17 ONG-uri au depus plângere la Parchetul Militar după violenţele din Piaţa Victoriei

17 ONG-uri au depus plângere la Parchetul Militar după violenţele din Piaţa Victoriei

„În cursul zilei de 13 august 2018, la Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înregistrat denunţul formulat de 17 organizaţii non-guvernamentale privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi purtare abuzivă, cu referire la derularea evenimentelor ce au avut loc la data de 10 august 2018, precum şi în noaptea de 10 spre 11 august 2018, cu ocazia mitingului organizat în Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, mai multe persoane care au participat, vineri, 10 august, la protestul din Piaţa Victoriei, s-au prezentat, luni, la sediul Parchetului Militar pentru a depune plângeri împotriva jandarmilor, pe care îi acuză de comportament abuziv.

Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar, a declarat, luni, că în jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu. Procurorii au cerut imagini inclusiv de la victime şi vor începe audierile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici