18 noi probe neconforme pe produsele Hexi Pharma în spitalele din Mureş, Braşov şi Călăraşi

Ministerul Sănătăţii a făcut publice noi rezultate ale produselor Hexi Pharma analizate la laboratorul ICECHIM, la toate cele 18 probe fiind găsite nereguli în ceea ce priveşte concentraţia de substanţe dezinfectante raportat la etichetă, într-un caz diferenţa fiind şi de 4.200 de ori mai mică.

2401 afișări
Imaginea articolului 18 noi probe neconforme pe produsele Hexi Pharma în spitalele din Mureş, Braşov şi Călăraşi

18 noi probe neconforme pe produsele Hexi Pharma în spitalele din Mureş, Braşov şi Călăraşi

VEZI AICI REZULTATELE TESTELOR

11 probe neconforme pe produsele Hexi Pharma au fost depistate în urma analizelor din spitalele din judeţul Mureş.

Dintre acestea, la substanţa etanol dintr-un lot, unde pe etichetă scrie concentraţie de 42%, s-a descoperit o concetraţie de 0,01%. De altfel, la toate cele cinci loturi de Hexio A, concetraţia de etanol era de 4.200 de ori mai mică decât cea prevăzută pe etichetă, iar 2 propanol, diluat de 2.800 de ori.

În spitalele din Călăraşi, la probele de laborator, a reieşit că în cinci cazuri, dezinfectanţii au fost mult diluaţi faţă de ceea ce ar fi trebuit să conţină. Unul dintre produse, Suprasept (lichid portocaliu ambalat în recipient de 5 litri), concentraţia de pe etichetă la glutaraldehida este de 12%, iar în realitate de 1,11%. Un alt caz, la produsul Clohexin A, concentraţia 2 propanol a fost de 14,8%, faţă de cele 28 de procente trecute pe etichetă.

În Braşov două dintre teste au fost neconforme la dezinfectanţi. Este vorba despre produsele Polyiodine Scrub şi Hexio-Sept, într-un caz, la substanţa glutaraldehida, diferenţa fiind de la 12%, pe ambalaj, la 1,18% în realitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici