18 persoane audiate în dosarul de contrabandă cu alcool şi ţigări şi evaziune fiscală, reţinute

Un număr de 18 persoane audiate în dosarul în care se fac cercetări pentru contrabandă cu alcool şi ţigări şi evaziune fiscală au fost reţinute, în noaptea de miercuri spre joi, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş.

325 afișări
Imaginea articolului 18 persoane audiate în dosarul de contrabandă cu alcool şi ţigări şi evaziune fiscală, reţinute

18 persoane audiate în dosarul de contrabandă cu alcool şi ţigări şi evaziune fiscală, reţinute (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean Argeş, cele 18 persoane au fost audiate timp de mai multe ore de către procurori.

"Procurorii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţa a 18 persoane, acestea fiind duse în arestul Poliţiei Judeţene, iar astăzi (n.r. - joi) vor fi prezentate magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Aproximativ 50 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în nouă judeţe, acţiunea, desfăşurată de Poliţia Argeş, vizând comercianţi de tutun şi alcool suspectaţi de evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, este vorba despre o grupare de contrabandişti de alcool şi ţigări care acţionau în Capitală şi în judeţele Argeş, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Olt, Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

În urma percheziţiilor, 49 de persoane au fost aduse la audieri.

Din probatoriul administrat în cauză sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş s-a stabilit că, în perioada octombrie 2010 - august 2011, învinuiţii au comis mai multe infracţiuni de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere în afara unui antrepozit fiscal sau comercializare de produse accizate supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, prejudiciul stabilit până în prezent fiind de 4.723.000 de lei.

La descinderile care au avut loc la domiciliile învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia au fost descoperite o instalaţie artizanală de producţie de băuturi alcoolice spirtoase neautorizată, nouă dispozitive pentru confecţionarea de ţigarete neautorizate, 13.000 de litri de alcool (alcool etilic), 230.120 de ţigarete fără banderola de marcaj, aproximativ 400 de kilograme de tutun, suma de 120.000 de lei şi 38.700 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici