19 arme neletale şi 252 de cartuşe, confiscate de poliţişti în ultimele zile

Nouăsprezece arme neletale şi 252 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre au fost descoperite de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în ultimele zile, 23 de persoane fiind cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

199 afișări
Imaginea articolului 19 arme neletale şi 252 de cartuşe, confiscate de poliţişti în ultimele zile

19 arme neletale şi 252 de cartuşe, confiscate de poliţişti în ultimele zile (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii din cadrul structurilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din întreaga ţară au acţionat pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a persoanelor care deţin ilegal arme şi muniţii.

Astfel, oamenii legii au efectuat mai multe controale la persoane fizice, privind modalităţile de păstrare şi folosire a armelor şi muniţiilor, în urma cărora au constatat 46 de infracţiuni privind nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi articolul 279 Cod penal.

Poliţiştii au confiscat 19 arme neletale şi 252 de cartuşe de diferite tipuri şi calibre, iar pentru comiterea de infracţiuni 23 de persoane sunt cercetate în stare de libertate, una fiind internată în vederea expertizării psihiatrice.

De exemplu, ofiţeri din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi IPJ Dolj au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Ilie B., din municipiul Craiova, unde au depistat 17 cartuşe cu bilă de cauciuc, calibru 9, din care cinci aveau montate artizanal, în bilă, proiectile din plumb calibru 4,5 mm şi 85 de proiectile din plumb, calibru 4,5, achiziţionate din Bulgaria şi introduse ilegal în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici