20 de câini ridicaţi de la o fermă, după ce un bărbat a fost găsit mâncat de animale

Poliţiştii din Brăila au descins, miercuri, la o fermă de unde au ridicat 20 de câini, împreună cu muncitorii de la Serviciul de ecarisaj, cercetările fiind începute după ce un bărbat de 52 de ani a fost găsit pe câmp, săptămâna trecută, mâncat de câini, în apropierea unui drum european.

161 afișări
Imaginea articolului 20 de câini ridicaţi de la o fermă, după ce un bărbat a fost găsit mâncat de animale

20 de câini ridicaţi de la o fermă, după ce un bărbat a fost găsit mâncat de animale (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul de 52 de ani din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, a fost găsit mort pe câmp, săptămâna trecută, de către un localnic care trecea prin zonă, în apropierea localităţii Albina. Bărbatul mort avea numeroase muşcături de câini pe corp, fără alte urme de violenţă.

"Acest bărbat a fost mâncat efectiv de câini. A fost devorat. Moartea lui a fost violentă şi s-a datorat multiplelor plăgi muşcate. Avea dezosate membrul superior pe o parte, membrul inferior pe cealaltă parte şi nu mai avea niciun organ intern", a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Brăila, Gina Ilie.

Bărbatul ucis de câini fusese la spitalul din Brăila, pentru a-i fi pusă o mână în ghips, iar seara, la întoarcere spre casă, a pornit pe jos, din motive necunoscute, având de parcurs circa 50 de kilometri până în oraşul Însurăţei, unde locuia. El nu a apucat să parcurgă decât aproximativ doi kilometri de la ieşirea din satul Albina, când a fost atacat de câini, trupul său fiind găsit în apropierea unei ferme agricole, între localităţile Albina şi Unirea. În aproximativ acelaşi loc, în urmă cu aproape două luni a fost găsit sfâşiat de câini trupul unei femei care fusese înjunghiată.

Miercuri, poliţiştii de Investigaţii Criminale împreună cu cei de la Ordine Publică şi cu cei de la Serviciul de Acţiuni Speciale au descins la ferma agricolă respectivă de unde împreună cu muncitorii de la două firme de ecarisaj au ridicat 20 de câini, unii extrem de agresivi, pe care i-au dus la un padoc amenajat.

Anchetatorii continuă cercetările şi au prelevat probe de la câini pentru a stabili dacă vreunul dintre aceştia l-a omorât pe bărbatul de 52 de ani.

"Poliţiştii de Investigaţii Criminale continuă cercetările în cazul bărbatului găsit decedat pe câmp sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin şi ucidere din culpă. Astăzi s-au făcut investigaţii în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Brăila şi împreună cu reprezentanţii a două firme de ecarisaj au fost ridicaţi de la o fermă agricolă 20 de câini care au fost duşi într-un padoc amenajat", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX agentul principal Jenel Şogor, de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Brăila.

Sursa citată a adăugat că se vor face prelevări de probe de la pete de sânge, muşcături ori alte urme pentru a stabili dacă vreunul din aceşti câini sau mai mulţi l-au omorât pe bărbatul de 52 de ani.

Potrivit anchetatorilor, proprietarul fermei agricole la care au descins, miercuri, poliţiştii a fost cooperant, negând că ar avea vreo implicare în decesul bărbatului de 52 de ani. El a declarat că întotdeauna îşi ţinea câinii agresivi închişi, astfel că nu este posibil ca vreunul să-l fi atacat pe bărbat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici