200 de permise de conducere obţinute pe mită în Braşov: sumele pretinse, în jurul a 3.000 de euro

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru obţinerea ilegală a permiselor de conducere. Grupul infracţional a fost creat de doi instructori auto.

1673 afișări
Imaginea articolului 200 de permise de conducere obţinute pe mită în Braşov: sumele pretinse, în jurul a 3.000 de euro

200 de permise de conducere obţinute pe mită în Braşov: sumele pretinse, în jurul a 3.000 de euro

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la fals intelectual şi trafic de influenţă, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în perioada 2013-2020, doi instructori auto au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a ajuta persoane care aveau un nivel redus de şcolarizare, în calitate de „beneficiari”, să promoveze proba teoretică pentru a obţine permisul de conducere categoria B, la SPCRPCIV Braşov, potrivit unui comunicat transmis joi de DGA

Sumele de bani pretinse variau în jurul a 3.000 de euro.

„Cei doi instructori auto au racolat mai multe persoane, inclusiv membri de familie, care deţineau permis de conducere pentru categoria B, acestea urmând, în mod fictiv, cursurile unor şcoli de şoferi. Ulterior, aceştia se înscriau şi participau la proba teoretică pentru obţinerea dreptului de a conduce pentru alte categorii de vehicule, fără intenţia de a o promova, scopul fiind acela de a se afla în sala de examinare, pentru a indica „beneficiarilor” răspunsurile corecte la întrebări. În acest mod, „beneficiarii” promovau proba teoretică”, arată DGA.

De asemenea, o parte dintre aceşti „beneficiari” au fost sprijiniţi să-şi stabilească, în mod fictiv, reşedinţa pe raza judeţului Braşov, cu scopul de a susţine examenul la SPCRPCIV Braşov.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost identificate aproximativ 200 de persoane care au obţinut în mod ilicit permisul de conducere prin această „metodă”, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals întelectual, sub forma participaţiei improprii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii cu privire la bunuri mobile sau imobile ale inculpaţilor, în cuantum de aproximativ 490.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
permis,
mită,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici